Epoksi zemin kaplama, beton veya ahşap zeminleri dış etkenlerden korumak için, reçine ve bileşenleriyle üretilmiş sert malzemelerdir. Korunacak zemin üzerine, reçine ile belli kimyasallarla bal kıvamında bir karışım oluşturulur. Bu karışım, düzgün bir şekilde sürülür ve sertleşmeye bırakılır. İzolasyon özelliği vardır. Ayrıca, epoksi kaplamamalzemesinin, metale yapışma özelliği de vardır.

Öncelikle epoksi zemin uygulama, zeminin hazırlanmasıyla başlar. Bilyeleme makinası ile zeminin düzgünlüğü kaldırılarak, pürüzlü hale getirilir. Bunun sebebi, reçine karışımının, zemine tam yapışmasını sağlamaktır. Düz zemine uygulanan karışım zamanla kabarma yapabilir.
Bilyelemeden önce, kırık ve çatlakların tamiri unutulmamalıdır. Kırık ve çatlaklar, epoksi astar ile veya çatlaklar 4-5 mm`den fazla ise, çimento bazlı karışımlarla kapatılmalıdır. Zeminin su ile teması durumu var ise, su ile temas ortadan kalkmalıdır. Zemindeki çukurlar ve dalgalanmalar, ortadan kalkarsa, çok düzgün bir epoksi zemin hazırlanır. Daha sonra, epoksi zemin kaplama işi bittikten sonra, silim makinası ile yüzey silinir. Unutulan veya sona kalan çatlaklar tekrar doldurulur. Düzgün bir zemin epoksi kaplama işleminin titiz bir şekilde yapılmasıyla oluşacaktır.

Seramik yüzeylerdeki uygulamalarda, seramiklerin kayganlığı giderilmelidir. Aşındırma makinaları ile aşındırılmalıdırlar. Böylece epoksi maddesi ayrılma yapmayacaktır. Fayanslar ve seramikler kırık olmamalıdır ve derzler tam olarak dolu olmalıdır. Müşterilerin isteğine göre epoksi boya hizmeti de verilmektedir. Bu konudaepoksi firmaları İstanbul, gibi metropol şehirlerde en iyi bir şekilde hizmet verebilmektedirler.